Fuggles?

Definition of Fuggle in English:

noun

(usually Fuggles)

Hops of a variety used in beer-making: he gets his Fuggles from a leading grower; such disparate varieties as a Fuggle and a Golding [as modifier]: Fuggles hops
Fuggle Line breaks: Fug¦gle

Pronunciation: /ˈfʌɡ(ə)l/

 

Fuggles is een oudere aromahopsoort, die ook bekendstaat als ‘Styrian Goldings’. Deze hop is voor het eerst gevonden als een wild groeiende plant in een tuin in Horsmonden, Kent in 1861. De eerste verkoop vond plaats in 1875 door Richard Fuggle uit het nabije dorpje Brenchley. De soort is toen naar hem vernoemd. Het heeft een zachte en aardse smaak, en is erg populair in Engelse bieren. De hopsoort was op zijn hoogtepunt in 1949, toen 78% van de Engelse hopmarkt uit Fuggles bestond.

Over ons

Fuggles micro-Brew bestaat uit drie broers, drie bierliefhebbers. Deze drie liefhebbers gaan op een zoektocht naar smaak. Smaak die blijft behagen en verrassen.

De smaakzoekers zijn de volgende drie:

  • Jan-Willem Uringa, theoloog, vader en geestelijk verzorger.
    Voorliefde voor gekke bieren.
  • Job Wilts, ICT-student.
    Voorliefde voor alle bieren. Met name donker & wulps.
  • Bart Wilts, SB&RM-student. IPA & smoked porters, echter stouts mogen niet ontbreken.

Verschillende achtergronden maar met één liefde: bier.

Eind 2015 (eigenlijk in 2010 ergens) is er besloten om van ‘bier’ een vast project te maken. En dan liever nog vaster dan ‘af en toe bij elkaar komen om gekke / bijzondere / lekkere bieren te nuttigen’. Daarom hebben we besloten te gaan brouwen. Want als je smaak zoekt, moet je smaak maken.

Samen met onze ‘FUGGLES-fans’, die dit brouwproject mogelijk maken, kiezen wij smaken waar wij ons op focussen en die we nog verder willen ontwikkelen.

Geïnteresseerd? Kijk ook eens op onze eigen brouwhoek op het forum!